Ontmoet het team

Vier zeer fanatieke wielrenners

Dennis
Wielrenner

Ik ben Dennis en behoorlijk besmet met het fietsvirus. Al meerdere jaren rijd ik op amateur niveau mijn wielerwedstrijden. Mijn koersen combineer ik met zoveel mogelijk fietskilometers per jaar. Door Bas ben ik gevraagd om samen met hem deze uitdaging aan te gaan. Vol trots heb ik gezegd mee te doen. Ook ik heb in omgeving te maken gehad met een vorm van deze verschrikkelijke ziekte. Op naar onze ride, Ride against Cancer.

Bas den Ouden
Wielrenner

Mijn naam is Bas den Ouden. Ik ben een instructeur lichamelijke opvoeding op ’t Ravelijn in Steenbergen. Sinds 7 jaar zit ik op de racefiets en langzamerhand ben ik hier wel een beetje in doorgeslagen. Van af en toe fietsen 7 jaar geleden ben ik nu bij de Brabantse Wielerfederatie mijn wedstrijden aan het afwerken. Dit doe ik nu sinds 2 jaar bij een hele gezellig, leuke en fanatieke ploeg.

Mijn motief voor deze tocht is vrij duidelijk. Helaas ben ik in de afgelopen jaren zowel mijn oma als opa verloren aan kanker. Helaas werd bij beide deze verschrikkelijke ziekte te laat ontdekt. Het onderzoek dat wij gaan steunen met onze actie sluit dan ook mooi aan bij mijn persoonlijke beweegredenen. Door een onderzoek naar het vaststellen van kanker in slechts een druppel bloed te steunen kunnen wij ons steentje bijdrage aan het hopelijk steeds vaker stellen van een tijdige diagnose. Laten we er voor een gaan een mooi bedrag binnen te halen voor dit onderzoek.

Bas Dircken
Wielrenner

Hallo, ik ben Bas Dircken. Ik ben docent L.O. en heb 5 jaar geleden met Bas den Ouden samengewerkt op het Ravelijn in Steenbergen. We delen dezelfde wieler-passie en dat is dan ook de reden dat we samen in één team fietsen. Onlangs kwam Bas met de vraag of ik wilde helpen om geld in te zamelen voor preventief kankeronderzoek. Ik wil dit goede doel graag steunen omdat ik (net als helaas vele anderen) hier indirect mee te maken heb gehad in mijn omgeving.

Roland Nooij
Wielrenner

Beste allemaal,hierbij wil ik mijzelf graag even aan jullie voorstellen. Mijn naam is Roland Nooij, Ik ben 45jaar en ikben geboren in Amersfoort. Ik woon samen met mijn vrouw Wendy, en onze drie kinderen Roel, Merel en Bart in Ossendrecht.

Ik werk als docent techniek op het Zuidwesthoek College in Ossendrecht. Ik geef naast de technieklessen ook mountainbiketrainingen voor de drietal sportreizen die wij met school ieder jaar maken. Met als hoofdreis Italië.

Mijn hobby’s zijn veldrijden, wielrennen en mountainbiken. Daarnaast ben ik gediplomeerd trainer en geef binnen onze vereniging Rsc de Zuidwesthoek training aan de nieuwelingen, junioren en amateurs. Zelf heb ik veel ervaring met klimmen in het buitenland. Iedere zomervakantie probeer ik een nieuwe uitdagende locatie te vinden in de bergen waar ik met mijn oudste zoon Roel, om de dag een Col te gaan beklimmen.De mooiste Cols die ik de laatste jaren heb beklommen zijn,Col de Bonette ( 2715m), Col du Galibier (2645m), col D’lzoard ( 2360m) ,Col de La Madeleine (2000m), Alpe d’huez (1860m) en alle andere prachtige beklimmingen in Europa. In 2013 heb ik de Marmotte gereden, in een dag 4 cols met een hoogteverschil van 5000m. Deze zware tocht heeft mij geleerd om mijn grenzen te verleggen.

Mijn grootste passie is veldrijden. Deze sport is zwaar en eerlijk. Je komt altijd op de plek terecht waar je hoort. Mijn mooiste uitslag was een 30e plaats op het NK, en ik sta nu binnen de top 10 van de Belgische veldrit competitie ‘De moedige veldrijder’. Ik hoop deze plaats vast te kunnen houden tijdens de laatste 4 wedstrijden.

Ik ben blij, en heb er ook heel veel zin in, om Bas den Ouden, Bas Dircken en Dennis bij te staan aan deze loodzware uitdaging ‘Ride against cancer’.We zijn naar mijn mening goed op weg om kanker te genezen, alleen komt het voor velen nog te laat. Daarom willen wij geld gaan inzamelen om kanker in een vroegtijdig stadium op te sporen, zodat behandelingen snel gestart kunnen worden. Dit om de overlevingskansen van deze verschrikkelijke ziekte te vergroten.